Door een wolk van getuigen omgeven

Iedere geborduurde tekst op custommade kledingstuk vertelt een persoonlijk verhaal.
Verhalen van gebrokenheid naar herstel, van geloof, hoop, liefde en van groei in vertrouwen op Gods Geest.
Dit zijn de verhalen van…

Leanne Putters

‘BlessedWat heeft gemaakt dat jij voor deze tekst hebt gekozen? Ik wilde graag een tekst die mij aan iets zou herinneren als ik het zou dragen. Ik dacht na over mijn leven en aan alle zegeningen die God mij geeft. Zoals in Psalm 103 staat: Prijs de Heer, mijn ziel, vergeet niet één van Zijn weldaden. En dat is wat ik wil; er blijvend aan herinnert worden hoe gezegend ik ben door God.

Nelleke ten Brinke

‘Pure

‘Puurheid is heel subjectief. Mijn concept van puurheid is gevormd door mijn achtergrond en de dingen die ik heb meemaakt. Als kind ben ik altijd al opzoek geweest naar ‘wat is nou puur’?

Thuis waren wij 24/7 met God bezig en mijn ouders hadden vaak mensen over de vloer om te bespreken hoe je met God kunt leven, maar als kind zag ik ook in het gedrag van die mensen een tegenstelling en dacht ik; ‘ik weet niet hoe dat samen moet.’ Hoe dat in gezinnen ging. Dat intrigeerde mij.

Als je zo bezig bent met hoe leef ik met God en daar voortdurend over praat blijkbaar is de vertaalslag dan een hele ander wereld. Bijv. hoe ga ik om met je vrouw of gezin. Later in de kerk dacht ik dit ook vaak. Mensen zeggen het een maar doen dan vervolgens dit. Hoe gaan ze dan om met mij? En anderen daar weer daarbuiten?

elohim
Danique Mulder

‘Elohim 

Ik heb voor het woord ‘Elohim’ gekozen, wat Allerhoogste God, God boven alle goden, betekend.  
Tegelijkertijd betekend Elohim voor mij ‘God is Almachtig’.

Er gaat scheppingskracht van hem uit.
Wanneer God spreekt, is het er.  En dat doet mij beseffen dat, naast dat wij mogen zeggen ‘Abba Vader’ , hij eindeloos mooi is. Dat ik mag geloven zonder enige twijfel dat, wat Hij zegt , gebeuren zal. Net zoals ik mag spreken tegen de berg (omstandigheden in mijn leven) dat God groter is! 

Ik heb mogen ervaren in mijn leven dat Gods wegen hoger zijn dan die van mij, net zoals zijn gedachten hoger zijn als die van mij.  En dat is voor mij Elohim, Creator.  

‘In the beginning God ( Elohim) created [by forming from nothing] the heavens and the earth.’
‭‭Genesis‬ ‭1:1‬ ‭AMP‬‬

Jorieke de Fretes – Kleinleetink

‘Zachtmoedig.

Ik vind het maar een lastig woord. Het heeft bovendien een vreemde een tegenstelling in zich: zacht en moedig. ⁠⠀
⁠⠀
Zacht. Van nature ben ik niet degene die je zou omschrijven als zacht, mild en geduldig. Misschien eerder wel het tegenovergestelde. Maar ik wil graag steeds meer lijken op Jezus, Hij is het levende voorbeeld van zachtmoedigheid. Ik merk dat Hij aan mijn karakter schaaft en met andere ogen de wereld in mag kijken. ⁠⠀
⁠⠀
Moedig. In het woord zit ook moed. Moed om je trots aan de kant te zetten en Hem te volgen, moed om Zijn liefde te delen en moed om op te staan voor onrecht. Dit shirt herinnert mij hier aan. Ik wil steeds meer worden als Hem en mag daar op aangesproken worden. ⁠⠀
⁠⠀
Dit shirt herinnert mij hier aan. Ik wil steeds meer worden als Hem en mag daar op aangesproken worden.’⁠⠀

Marloes van Solingen

‘BRAVE

Toen Petra aan mij vroeg welk woord ik zou kiezen op mijn shirt, moest ik daar echt even over nadenken. 

Ik zocht namelijk een woord wat zou passen bij mijn proces van de afgelopen 2,5 jaar. Een proces waarin ik vanuit een burnout kwam en langzaamaan mijn bedrijf op heb gebouwd. 

Ik had een vast contract, wat financiële zekerheid gaf,  maar merkte dat ik onder andere door mijn werk ziek was geworden. Eigenlijk kon ik niet meer terug. Maar wat dan wel? Ik wist het niet. Tegelijkertijd tijdens mijn burnout liet God mij heel liefdevol zien waar ik ook goed in ben en dat er een nieuwe weg voor mij was. En langzaam maar zeker kwam daar mijn eigen bedrijf uit voort. Ik ontdekte de schoonheid van bloemen drogen en heb toen eens een bloem in een lijstje gestopt. En vanuit daar is er iets gaan groeien en merkte ik dat ik hier plezier en ontspanning uithaalde. 

justin meijn
Justin Meijn

‘Rom 6: 13

Begin vorig jaar schreef ik een aantal bijbelteksten in mijn schrift voor 2020. Eén van de teksten is de bijbeltekst die ik nu als missie voor WDWWH mag uitdragen (Rom 12: 13). Een andere tekst kwam terug bij het maken van een persoonlijk T-shirt voor Justin eind 2020. Dit was voor mijzelf een hele bemoediging & een licht op mijn pad.
 
En ik ervaar het als voorrecht om het verhaal van Justin nu met jullie te mogen delen. Zijn verhaal is kwetsbaar, krachtig en getuigd van het levende Woord van God. Het Woord dat diep doordringt in ons hart en gedachten (Hebreeën 4:12). De tekst die ik op Justin’s T-shirt mocht borduren komt uit Romeinen.

Romeinen 6 : 13 Stel geen enkel deel van uw lichaam ter beschikking van de zonde, als iets waarmee slechte dingen worden gedaan. Nee, maak van uzelf een werktuig voor God, omdat u met Christus gestorven bent, om nu met Hem te leven. U bent immers dood geweest en weer levend geworden. HTB vertaling

‘Liefdevol gemaakt…⁠

Staat er op mijn T-shirt. Vorig jaar beluisterde ik een cd van de band Lev. In het lied ‘Hoe ik worden ga’ zingen zij o.a. ‘Dit ben ik, liefdevol gemaakt`.

Deze vijf woorden raakten me, en ik concludeerde: Ja, dat is wat ik geloof!

De Schepper van hemel en aarde heeft ook mij liefdevol gemaakt. Dat besef geeft mij rust en ervaar ik als voeding voor mijn ziel. ⁠

Deborah Huttinga – Nap

‘Saved by grace

Dit mooie T-shirt is custom-made door m’n lieve oude buurmeisje Petra Lumalessil (check dr insta vooral)
en het bijzondere hieraan is dat toen zij een aantal weken geleden hiermee bezig ging, ik al aangaf dat ik wel een T-shirt wilde bestellen als ze de boel had opgezet. Ik heb toen al benoemd dat ik zat te denken aan de tekst ‘saved by grace’. En toen kwam notabene op mijn verjaardag m’n zus @hannanap met dit als cadeau en deze tekst! Zo bijzonder en dat voelt zo gestuurd door God, want door zijn genade ben ik gered en dat mag iedereen weten! ❤️’⁠⠀
⁠⠀

Jiska Frijns

‘BE RADIANT

Ik heb voor de tekst ‘BE RADIANT’ gekozen. ⁠⠀
⁠God geeft keer op keer aan om het licht in de wereld te zijn en niet te verstoppen. ⁠⠀
⁠⠀
Een licht te zijn om God’s licht te laten zien aan anderen en een licht te zijn omdat je jezelf mag zijn. ⁠⠀

Jij mag jezelf zijn, je hoeft je niet te verstoppen, jij mag schitteren! ⁠⠀
⁠⠀
Laat God’s glorie ☀️ zien. Wees zelf een lichtje✨ Straal en laat het aan iedereen zien 🌍.’
⁠⠀

getuigenis t-shirt
Thera Vroege

‘Liefde

Voor een aantal maanden geleden sprak ik met Petra over haar verlangen om t-shirts met tekst te willen gaan maken/verkopen. Een super, mooi, spannend en gaaf idee. Ze vroeg mij wat ik op een T-shirt zou zetten. Het eerste wat in me op kwam was het woord liefde.

Daar draait het wat mij betreft uiteindelijk allemaal om. Er zijn voor je gezin, familie, vrienden maar ook voor mensen die je niet zo goed kent of helemaal niet kent. Soms kan een klein gebaar al iets groots zijn voor een ander. Liefde delen is liefde vermenigvuldigen. Lukt dit me dan altijd? 😅

Nee zeker niet! Daarom dit T-shirt als herinnering voor mij om lief te hebben. Maar ook als herinnering dat God mij eerst lief heeft gehad. Dat Hij van mij houdt zoals ik ben met al mijn imperfecties. Met de gedachte dat Hij zelfs van mij houdt maakt het voor mij makkelijker om van een ander te houden.’

Judith Zeeman

‘TRUST. ⁠

Dat was het woord wat ik koos om op mijn shirt te zetten. Om steeds opnieuw herinnerd te mogen worden aan het feit dat ik God mag vertrouwen. Maar vertrouwen is loslaten en dát vind ik toevallig heel erg moeilijk. Ik heb graag nog een deel vd touwtjes in handen. Maar ik mag ook vertrouwen dat ik hierin mag groeien, dat ik daar de tijd voor mag nemen. En dat dat ook goed is. Het woord elke keer weer zien als ik hem aantrekt helpt me dit te bedenken.’