LEVEN VOORBIJ DE HERSENVLIESONTSTEKING

  • door
UITSPRAAK CORRIE TEN BOOM

In die fase ben ik nu beland. Onlangs was ik nog bij het revalidatiecentrum voor niet aangeboren hersenaandoeningen hier in Apeldoorn. Een gesprek waar ik in februari nog veel behoefte aan had, omdat ik graag wilde weten of ik nu wel of niet blijvend hersenletsel heb overgehouden aan de hersenvliesontsteking. Door COVID-19 werd het gesprek tot 3x toe opgeschoven waarmee ook de relevantie van het gesprek voor mij afzwakte.

Nu 4 maanden later ben ik niet meer hopeloos moe, heb ik mogen ontdekken wat extra vitamine D en visolie voor mij doen en wordt mijn nachtrust stabieler.

Een batterij die ’s nachts niet volledig oplaad is gewoon eerder leeg dan een batterij die ’s nachts wél volledig oplaad. Zo simpel is mijn situatie uit te leggen. In mijn hersenen bespeur ik daar af en toe gevolgen van. Een eventuele test kan uitwijzen of dit blijvend / tijdelijk zal zijn. Deze test stel ik uit tot mijn batterij wél volledig op kan laden. De gevolgen zijn niet dusdanig belemmerend om te functioneren als mama, vrouw, dochter, vriendin en maybe more?

Er ontstaat steeds meer ruimte om te leven na de hersenvliesontsteking. Dat merk ik al een tijdje en dat is heel erg fijn! Ik schreef al eerder over ruimte in de zin van spontaniteit voor schrijven. Ruimte betekend ook: het actiever najagen van Gods plan voor het leven dat Hij me geeft uit genade. Daarin schuilt enthousiasme voor het herontdekken van ondernemen.

Ik heb een hele toffe cursus gevolgd: Ontdek je talent bij de Ingrid Nagel acedemy. Door de cursus heb ik mogen [h]erkennen welke natuurlijke vermogens God aan mij heeft gegeven en welke verlangens Hij in mijn hart legt.

Het is zo fijn en leuk om ermee bezig te zijn en tegelijk vind ik het super spannend.

Leuk, omdat ik er blij van word om mijn ideeën te delen, tastbaar te maken en in contact te komen met andere ondernemers in Gods Koninkrijk. Waarom dan spannend? Mijn tekort aan vertrouwen en geloof maakt het spannend.

Vertrouwen op God in plaats van op mijn eigen inzichten. Vertrouwen dat als Hij mij ideeën geeft dat Hij mij daarmee ook de middelen zal geven om deze ideeën uit te werken. Vertrouwen dat Hij een heel specifiek plan voor mijn leven heeft. Vertrouwen ik dat, geloof ik dat….heb je nog even?

Never be afraid to trust an unknown future to a known God.

Corrie ten Boom

Gelukkig, weet God ook hoe het is gesteld met mijn vertrouwen en komt Hij mij te hulp door mij te verkwikken met vreugde, enthousiasme en bevestiging wanneer ik bezig ga met de ideeën die er leven in mijn hart.

Zo kreeg ik onlangs het idee om een t-shirt te maken met de tekst gracefully broken. Een tastbaar product dat mij herinnert aan mijn relatie met God en de genade die Hij mij geeft. ‘Mijn Genade is jou genoeg’, zegt God. In mijn gebrokenheid ben ik heel, omdat God mij zijn genade schenkt. Deze tekst komt in mij op:

En houd dit voor ogen: IK BEN met jullie alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld

Mattheus 28: 22 [NBV vertaling]


Wat een zekerheid als belofte: God is met mij, met ons en met jullie. Hij gelooft in jou en mij. Dát is zeker het vertrouwen waard, ook al lijkt de toekomst onbekend!

Een ander ding dat zeker is: ik word blij van het maken van de t – shirts. Of ik meer van dit soort tastbare producten ga maken? Dat denk ik wel. Nu eerst vakantie en daarna zien we wel weer verder.

Ik houd jullie op de hoogte.

Liefs x

Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.