DAT LUCHT OP

  • door
dat lucht op

Ziek uit dienst

Vandaag was voorlopig mijn laatste werkdag. 9,5 maand na de geboorte van Jonah ga ik ziek uit dienst, omdat het mij niet lukt om 18 uur te werken naast de dagelijkse zorg voor Jonah en het herstellen van een bacteriele hersenvliesontsteking. Deze kreeg ik tijdens mijn zwangerschap en zette van de een op de andere dag mijn leven en dat van mijn geliefde(n) in een heel een ander daglicht.

Het was Augus die mij aanmoedigde om te gaan schrijven via instragram. Niet omdat mijn verhaal bijzonderder is dan die van jullie maar om alles te verwerken en om over God’s Liefde met jullie te delen.

Ik geloof in God en geloof dat Hij mij genezen heeft van de hersenvliesontsteking. Vandaag de dag voel ik dat alleen niet altijd zo. Mijn verhaal zal tweedelig zijn; ik vertel over vandaag en over het verleden vanaf het moment dat ik in het ziekenhuis lag. En ik vertel op mijn tijd. Geen haast geen druk. Wel een mooie layout waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.

Gods liefde

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5957.jpg

Vandaag heb ik mijn werk afgerond en dat lucht op. De nacht voor mijn contractbespreking was ik onrustig en las ik in de bijbel. Psalm 90 vers 17 sprak mij aan: ‘Here, onze God, stort uw liefdevolle vriendelijkheid over ons uit. Zegen het werk dat wij doen. Ja, wij bidden U om uw zegen over alles wat wij ondernemen.’ [HTB vertaling]

Zijn Liefdevolle vriendelijkheid ontving ik de volgende dag in de vorm van een keus die mij werd voorgelegd door mijn werkgever. Stoppen met werken om mij volledig op herstel te richten of als ZZP’er mijn werk voor Bo Weevil voort te zetten. Want met wat ik deed was ze blij.

De bijbeltekst van de nacht ervoor kwam weer terug: het werk van mijn handen was een zegen!

Uiteindelijk koos ik om te stoppen, omdat dat is wat ik nu nodig heb. Ruimte om te herstellen en om te genieten mijn prille moederschap.

In mijn hart wist ik dit wel maar durfde ik de beslissing niet te maken. Totdat dit gesprek plaats vond. Ik heb nog wel even overwogen om als ZZP’er door te gaan.

Dat kan altijd nog.

Nu eerst ben ik thuis, in herstel en deel ik mijn herstelverhaal met jullie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.