DE STEM VAN HET AVONTUUR

  • door
STEM VAN HET AVONTUUR

‘Ik weet het niet’ de titel van mijn vorige blog. Bijna twee maanden later weet ik dat ik met de T-shirts verder ga. Hoe precies? Dat weet ik nog niet, maar is dat niet juist wat geloven is?

Vertrouwen op Degene die je niet ziet, wetende dat Zijn aanwijzingen heel precies zijn. Zolang je de tijd neemt om te luisteren.

Onlangs ben ik begonnen de Bijbel van voor naar achteren te lezen. Ik lees nu Exodus en er valt mij iets op, namelijk dat God Mozes heel nauwkeurig opdracht geeft over het bouwen van de tabernakel. Zo indrukwekkend! Hij wist exact hoe Hij de tempel wilde hebben en gaf Mozes en het volk Israël aanwijzing tot in de detail van materialen en afmetingen.

De Here zei tegen Mozes: “8 Het volk moet een Heiligdom voor Mij maken, zodat Ik onder mijn volk kan wonen. 9 Het moet een grote tent worden, een tabernakel. Ik zal u een voorbeeld laten zien en nauwkeurig omschrijven hoe Ik het gemaakt wil hebben. 10 Zij moeten van acaciahout een ark maken; 113 cm lang, 68 cm breed en 68 cm hoog. 11 Van binnen en buiten moet die ark worden overtrokken met zuiver goud en er moet een gouden omlijsting omheen komen.

Exodus 25: 1, 8 – 11 [HTB vertaling]

Dit lezende deed mij beseffen dat dit Gods karakter is. Hij is gedetailleerd, heel precies, nauwkeurig en weet wat schoonheid is. Dit wetende deed mij ook beseffen dat God mij net als Mozes aanwijzingen, opdrachten en details wil geven zodat ik kan meewerken in Zijn prachtige plan.

Een openbaring én opluchting.

Ik hoef het niet zelf te bedenken; God heeft het plan al helemaal uitgedacht. Ik hoef enkel Zijn aanwijzingen op te volgen. Ik mag gaan voor schoonheid, want daar gaat God ook voor. Ik mag gaan voor het beste wat Zijn schepping te bieden heeft, want daar gaat Hij ook voor. Met die zekerheid durf ik dit nieuwe project aan dat DELEN heet.

DELEN is voor mij een nieuwe weg van vertrouwen in slaan als ondernemer. Opnieuw een bedrijf opzetten nadat ik het andere heb losgelaten. Afgelopen zomer mocht ik door het voeren van gesprekken met een coach terugkijken op mijn tijd als ondernemer in Eigen, conceptstore in Apeldoorn. Zo kon ik ontdekken wat ik daarvan houden wil, toevoegen wil en nog loslaten moest.

Heel waardevol en deze gesprekken kwamen precies op de juiste tijd.

Nu ervaar ik dat het tijd is om te gaan voor datgene wat God voor mij heeft en dat is DELEN. In 2017 stopte ik met Eigen en wist ik al dat God mij heel precies aanwijzingen gaf voor iets anders [zie tekening]. Nu is de tijd om dit anders meer vorm te gaan geven en Zijn aanwijzingen op te volgen. Ik ben dankbaar. Dankbaar voor herstel na ziekte, na gebrokenheid en verlies. Ik ben dankbaar voor Gods plan en het weten dat Hij mij heel precies zal zeggen hoe ik in Zijn plan mag meewerken.

Vanmorgen gingen Jonah en ik naar beneden en het eerste wat Jonah wilde was een filmpje kijken van Bing. Gisteravond besprak ik met Hanna de huisstijl & logo voor DELEN. Dit zat nog vers in mijn gedachten. Ik zet youtube aan & de eerste zin die onze woonkamer in zingt: ‘Delen, het is een Bing ding’. Bij het openen van mijn dagboek lees ik: ‘De stem van het avontuur’ en een begeleidende tekst aan de hand van Psalm 27. Twee knipogen van God om mij te bevestigen en te kiezen voor het avontuur van DELEN.

Psalm 27: 1 De Heer is mijn Licht en mijn Redder. Voor wie zou ik dan bang zijn

Psalm 27: 1 [HTB vertaling]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.