HINENI

  • door
Custommade t-shirt borduren

Onlangs kwam ik via instagram in gesprek met een jonge vrouw die ik niet kende. Ze reageerde op een bericht van WDWWH, en zodoende ontstond ons gesprek. Het gesprek heeft mij goed gedaan in meerdere opzichten.

Ze was erg enthousiast over de persoonlijke T-shirts en zat vol inspiratie. Ze noemde zo een aantal woorden die ze wel op een T-shirt zou willen hebben. Eén van de woorden viel mij op omdat ik de betekenis ervan niet wist. Ik vroeg haar:

‘Wat betekent Hineni?’

Waarop zij antwoordde: ‘Hineni is een hebreeuws woord afgeleid van de bijbeltekst Genesis 22:1. Het staat eigenlijk voor God hier ben ik. Alles van mij, alles voor U. Niet mijn voorwaarden. Maar op Hem vertrouwen.’

Mijn reactie? Ik was er eerlijk gezegd een beetje stil van en antwoordde haar: ‘prachtig! wat een mooie tekst zeg’.

Het gesprek ging vervolgens verder en we raakten aan de praat over overgave aan God, gevuld worden door de Heilige Geest en over de spontane ideeën voor persoonlijke T-shirts die we kregen tijdens ons gesprek.

In die week had ik gebeden voor wijsheid / inspiratie voor een nieuw persoonlijk T-shirt. Het T-shirt dat ik heb gemaakt na aanleiding van mijn hersenvliesontsteking: Gracefully Broken draag ik graag. Echter het is niet het dames T-shirt dat ik tegenwoordig verkoop. Ik twijfelde of ik Gracefully Broken opnieuw zou borduren of juist een andere tekst zou mogen kiezen.

Ik kwam er niet uit.

Tot dit spontane gesprek. Het hielp me herinneren aan een gebed dat ik regelmatig bid, namelijk ‘hier ben ik’. Niet wetende dat dit in het Hebreeuws Hineni betekent. Dit gebed helpt me om mijn eigen denken te stoppen, mij op God te richten of om naar Hem te luisteren. Als ik dit gebed uitspreek ervaar ik rust. Dan ervaar ik dat ik het niet zelf hoef te doen, dat Hij er is en mij wil helpen, dat ik mij mag overgeven en dat Hij mij zal gebruiken als Zijn instrument.

Ons gesprek kreeg ook nog een muzikale wending toen ze een youtube filmpje deelde van Tascha Cobbs. [Dezelfde zangeres als van het nummer Gracefully Broken]. Het nummer heet Fill me up / Overflow en gaat over overgave, de vervulling van de Heilige Geest en de overvloed die God wil geven. Een geweldige medley!

Die avond werd ik totaal verrast door de Heilige Geest: het nummer van Tascha Cobbs is prachtig en luister ik nu bijna dagelijks, het gesprek met deze jonge vrouw bevestigde mij in mijn doel voor WDWWH en ik werd geïnspireerd voor een persoonlijk T-shirt.

Ik bid en fluister: ‘Hineni, hier ben ik.’

Om Uw wil te doen, om gevuld te worden door de Heilige Geest, om mij beschikbaar te stellen voor U & om 2021 met U in te gaan.

Bid je mee?

Liefs x