Hoe het begon “Doneer een T-shirt”

  • door
Blog doneer een T-shirt

Getuigenis over het doneren van een T-shirt.
Geschreven op 15 juni 2023. Vervolg geschreven op 23 mei 2024.

Het idee

1,5 jaar geleden kreeg ik het idee. Tijdens het wielrennen. Dit zijn vaak dé momenten waarop ik praat met Jezus & de mooiste ideeën ontstaan. Zo ontving ik het idee voor een uitgesteld T-shirt, zoals het fenomeen een uitgestelde koffie. Oftewel je doneert om anderen iets te kunnen geven. In het geval van WDWWH doneer je een bedrag naar keuze voor het weggeven van een persoonlijk T-shirt. Dit idee blijft 1,5 jaar later steeds terugkomen en ik ervaar in mijn Geest dat het nu de tijd is om gehoor te geven aan dit idee! [juni 2023].

Hoe weet ik dat het nu de tijd is?
Afgelopen donderdag 8 juni, op mijn 35e verjaardag wilde ik graag 1 T-shirt weggeven met de tekst ‘Joy’ erop geborduurd. Die dag ontving ik vanuit de WDWWH community 23 namen aan wie ik het T-shirt zou kunnen weggeven. Mijn hart is geraakt!

Door alle liefde die we als gemeente van Christus voor elkaar hebben, maar ook door de verslagenheid die door sommige verhalen heen te lezen was. Afgelopen weekend ging ik in gebed over het weg te geven T-shirt. De Heilige Geest bracht mij op dat moment één naam in gedachten. Deze vrouw heeft inmiddels het T-shirt met Joy ontvangen.

We delen wat we hebben zou WDWWH niet zijn zonder te delen van dat wat ontvangen is. Maandelijks doneer ik een deel van mijn omzet aan God Bless You Homes, de stichting van mijn ouders in Kenia. Echter ik zou zo graag nog meer delen. Het liefst geef ik alle overige 22 vrouwen een T-shirt met de tekst Joy erop. Dit is mijn hartsverlangen. En ik geloof dat dit ook Gods verlangen is. Hij bevestigde namelijk het idee!

Op 12 juni jl. ontving ik onderstaand bericht:
“Hi Petra, ik lees je story[instagram] en ik wordt geraakt.. Ik heb het stukje met de 23 gemist eerder dus ik weet niet precies wat je toen deelde maar ik heb het gevoel dat God van mij vraagt dat ik voor 2 vrouwen die jij op het oog hebt het tshirt betaal zodat je het hen kunt geven. Ik weet helemaal niet of dit past bij wat jij van God hebt gehoord maar als het ‘klikt’, bevestigd wordt, laat me dan weten hoe/ wat. Groet en zegen 🌺

Wauw! God is goed. Er wordt al gedoneert zonder überhaupt het idee met jullie te delen!!

Het vervolg
Vanaf dat moment op 12 juli is de donatieknop voor het weggeven van T-shirts actief op WDWWH website. In 2023 heb ik dankzij hulp van velen 30+ Joy T-shirt weg mogen geven. Wauw, dank U Heer! Anno mei 2024 wordt het idee vervolgd. Met een vernieuwde twist. Dankzij inspiratie van God, bemoediging uit Zijn woord en een mooie samenwerking. Nieuwsgierig geworden?

Liefs x Petra