‘IK WEET HET NIET’

  • door
ik weet het niet

Eergisteravond was ik aan het bidden met Jonah voor het slapen gaan. Vaak bid ik voor bescherming in de nacht, dank ik voor de afgelopen dag en spreek ik uit wat in mij op komt. Opeens werd ik mij heel bewust van de mooie woorden die ik sprak. Ik ervoer onmacht en heel eerlijk kwam ik tot de conclusie:

‘God, ik weet niet hoe ik het moet doen.
Ik weet het echt niet. Help mij aub.’


Als ik enkel op mezelf vertrouw of vanuit eigen kracht beweeg dan waai ik met alle winden mee. Dan heeft mijn gevoel gauw de overhand. En ben ik innerlijk vertwijfeld; wat nu eerst te doen, wat de prioriteit te geven. Ongelooflijk dat ik dit nog niet kan maar mij onderwerpen aan God? Ik weet niet hoe ik het moet doen. Ik weet het gewoon niet. Ik weet wél dat dat het beste is wat ik kan doen, want dat staat in de Bijbel.

Onderwerp u dus aan God, maar verzet u tegen de duivel en hij zal van u wegvluchten.

Jacobus 4: 7 [HTB vertaling]


Een soort van bewustwording van je eigen onkunnen (als moeder, als vrouw, als dochter, als christen, als vriendin, als…). Ik denk een noodzakelijke bewustwording maar wel pijnlijk voor mijn ego. Waarom noodzakelijk? Zodat ik weet dat ik mij moet onderwerpen zodat ik ook opgewassen ben tegen de listen van de duivel.

Die staat klaar om mij te vertwijfelen, om mij te veroordelen of om mij te laten focussen op [geld] zorgen. Ben ik me hier dagelijks van bewust? Dan helpt mij dit te onderwerpen aan God. Dat was de tweede conclusie van die dag na een goed en eerlijk gesprek met Augus.

Het valt niet altijd mee om eerlijk te zijn, vind jij wel?


Na de vakantie had ik gehoopt helder te hebben hoe precies verder te gaan met de t – shirts of de overige ideeën die ik heb. Laat ik me verleiden tot negatieve gedachten en gevoelens? Dan zou ik per direct stoppen. Onderwerp ik mij aan God? Dan maakt negativiteit ruimte voor Zijn plannen door de Kracht van de Heilige Geest.

Een vriend uit onze kerk sprak laatst over het gebed van Paulus dat geschreven staat in Efeziers 3: 14 – 21. De Bijbel bidden is een goed idee zei hij, want het zijn Gods woorden daar kun je geen buil aan vallen. Ik maak het tot mijn gebed, ik hoop dat het ook de jouwe mag zijn.

14 Wanneer ik eraan denk hoe wijs en groot Gods plan is, val ik op mijn knieën voor Hem neer. 15 Hij is de Vader van al zijn kinderen, zowel in de hemel als op aarde. 16 Ik vraag Hem u vanuit zijn heerlijke rijkdom de innerlijke kracht van de Heilige Geest te geven. 17 Ik bid dat Christus meer en meer in u mag wonen, naarmate u Hem meer gaat vertrouwen. Dat u geworteld zult zijn in Gods liefde en daarop uw leven zult bouwen. 18 Dan zult u, samen met alle gelovigen, zien hoe breed, lang, hoog en diep de liefde van Christus is. 19 U zult ervaren en begrijpen dat die liefde van Christus ons menselijk verstand te boven gaat. Uw hele wezen zal dan vol van God zijn. 20 God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen. Dat blijkt uit de kracht die in ons werkt. 21 Hem komt voor altijd en eeuwig alle eer toe in de gemeente door Jezus Christus. Amen!

Efeziers 3: 14 – 21 [HTB vertaling]

Fotocredits: James Verkaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.