MOETEN OF KIEZEN

  • door
MOETEN OF KIEZEN

Ik ben inmiddels al wel 5x aan deze nieuwe blog begonnen. Heb getwijfeld om überhaupt door te gaan met schrijven. Het schrijven werd een must in plaats van een lust. Moet dan alles in het leven een lust zijn? Nou, nee daar ben ik inmiddels wel achter. Maar mag de lat een beetje lager liggen a.u.b.? Nou, ja dat mag zeker.

De tip van mijn lieve vriendin om in plaats van 1x per week mijn target op 1x per maand te zetten kwam als geroepen. Het gaf me zoveel meer ruimte. En dat is exact wat ik nodig heb als mens.

RUIMTE.

Ruimte om te kunnen schrijven, omdat het gedachten helpt ordenen en omdat het een manier is om te delen. En dan ben ik weer terug bij de reden waarom ik begonnen ben met schrijven. Om te ordenen en om te delen. Twee dingen die ik leuk vind en prettig vind.

Deze blog is daar de ideale ruimte voor.

Ik wil heel graag schrijven over het vele wat God mij en ons geeft. Ik heb al heel veel geschreven over het herstel dat Hij mij heeft gegeven. Waar kan ik dan nog meer over schrijven? Soms zijn er zoveel gedachten, inzichten die de revue passeren dat ik het niet meer exact weet. Dan ga ik teveel nadenken over wat de lezer wil lezen in plaats van mijn hart te laten spreken.

Want dat is de plek waar de Heilige Geest ruimte vind om te wonen.

En als Hij spreekt dan lopen de zinnen vanzelf uit mijn vingers. Dan gaat de Liefde stromen en dan kan ik spreken over Zijn geweldige daden. Over Zijn Liefde voor ons mensen. Die Hij zo prachtig gemaakt heeft.

Vaak ga ik op af op mijn eigen inzicht want daar ben ik zo vertrouwd mee. Liever wil ik leren vertrouwen op het inzicht dat de Geest mij geeft.

Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg. Wees niet eigenzinnig maar heb ontzag voor de Heer en ga het kwaad uit de weg.

Spreuken 3: 6 – 7

Moet ik schrijven dan wordt het een last. Erken ik dat ik ervoor kan kiezen om te schrijven wordt het een lust en dát geeft ruimte. Halleluja!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.