Nooit meer hetzelfde

Blog nooit meer hetzelfde

Woorden schieten bijna te kort om bovenstaande titel te omschrijven. Toch doe ik in deze blog een poging. En ken ik woorden toe aan een levensveranderende ervaring die Augus en ik onlangs hebben meegemaakt.

Zaterdag 3 juni jl. zijn Augus en ik samen naar Drachten afgereisd voor het event genaamd ‘Jouw profetische blauwdruk’ georganiseerd door Dite Coumou in samenwerking met Sons and Daughters. Het werd een onvergetelijk dag! De zondag erna schreef ik het onderstaande in mijn dagboek:

Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, Heer Halleluja! Dank U wel voor bevrijding van het verstikkende gevoel dat op mijn borst drukte, het leven dat me ontnomen werd, Heer dank U wel voor Uw aanraking. Voor Uw Ruach die blaast leven – licht.

In the Glory of Your presence,
I find rest for my soul

Dank U wel voor bevrijding van generatie patronen. Dank U wel dat het stopt bij mijn generatie. Dat Jonah er geen last van hoeft te hebben. Heilige Geest wilt U mij helpen in de overwinning te blijven wandelen?

Victory is here!

Meer dan 30 jaar ervoer ik belemmering om volledig in vrijheid te kunnen leven. De [doods] angst. De onzekerheid. De druk op mijn borst. Drang naar perfectie. Het was er allemaal naast dat ik ook al zoveel vrijheid wel ervaarde dankzij mijn wandel met Jezus. Sinds vorig jaar zomer ben ik samen met God, Augus en een pastoraal team uit onze kerk verder opzoek gegaan naar de wortel van dit probleem.

Een heel proces.

Tijdens het evenement over jouw profetische blauwdruk werd er onder andere gesproken over het uittrekken van ‘je oude jas[sen]’. Met een profetische handeling heb ik toen mijn oude jassen [gewoontes, gedragingen, perfectionisme] in het vuur gegooid. Op het moment dat ik dit deed werd er voor mij gebeden en ontving ik de woorden: “Volledige vrijheid”.

Oooh, wat hunkerde ik al jaren naar volledige vrijheid

Na mijn oude jas die ochtend in het vuur te hebben gegooid vervolgde het evenement ‘s middags met een tijd van aanbidding. Heerlijk om in Gods aanwezigheid te mogen zijn met zoveel gelijkgestemden. Echt genieten!

De Heilige Geest was zo tastbaar aanwezig.

De aanbidding ging over in een stuk toerusting betreft de vijfvoudige bediening. Dite Coumou deelde vanuit haar eigen ervaringen. Om zodoende een ieder van ons vrij te zetten in onze profetische blauwdruk, hét originele design van God voor ons allen. Heel verhelderend. En helpend in mijn persoonlijke proces.

Dite deelde onder andere: “Je kunt in de werken van God wandelen, hele mooie dingen doen en toch heel veel frustratie van binnen ervaren. Simpel weg, omdat je nog niet in jouw profetische blauwdruk wandelt.” Die frustratie herken[de] ik wel.

Tijdens deze dag heb ik mijn profetische blauwdruk mogen omarmen. En heeft God mij, maar ook Augus bevestigd in onze identiteit en Zijn plan, blauwdruk voor ons leven.

Na de toerusting werd er tijd genomen om iedereen die aanwezig was te bedienen in gebed. Op het moment dat Dite vanuit Gods Woord spreekt uit Jesaja 40:1 “Troost, troost mijn volk” worden Augus en ik beide op onze stoel aangeraakt door de Heilige Geest. Wat een glorie!! Hij ging aan het werk om ons te troosten op die plek[ken] in onze ziel, waarvan Hij wist dat troost nodig was. Echt bijzonder fijn om de HG weer zo te mogen ervaren, horen en zien werken tot in detail.

Er werd die dag voor Augus en mij gebeden door Christy, een van de teamleden van Dite Coumou met een hart voor innerlijke genezing. Prachtig hoe de Heer door haar heen heeft morgen werken die dag. Na mijn getuigenis op instagram heeft zij met mij gedeeld hoe de Heilige Geest tot haar sprak om voor ons te gaan bidden:

Jaaa wauw Hij is zo in details sprekend wat ik zelf steeds meer en meer mag omarmen …
Ik vind het zo bijzonder als ik je getuigenis hoor, ik zat vooraan en de rest liep al rond voor gebed en bediening, ik stemde af en voelde opeens zo n druk op m’n borstkast en ben ik opgestaan en Highlighte Hij jou en je man🙌🙌🌈

Dit is toch echt ook alweer een getuigenis apart. De Heilige Geest heeft Augus en mij zo tot in detail gezegend die dag door Christy heen! Maar zelfs na het gebed van Christy was Zijn werk in ons nog niet klaar. En ging Hij door met ons vrijzetten in onze blauwdruk.

Er werd op dat moment gebeden voor generationele banden die verbroken mochten worden. Ik ervoer al jaren een generationele doodsband die op mijn leven rustte. In mijn familielijn is er sprake geweest van zelfdoding, door verhanging. Echt heel verdrietig. En verstikkend. Dite nodigde mensen uit om naar voren te komen, als een profetische handeling generationele banden zoals deze te verbreken.

Christy moedigde mij aan om naar voren te gaan. En met dat ik naar voren loop wordt ik op de grond geworpen door de geest van dood. Ik ervaar hoe mijn keel wordt dichtgeknepen en hoe ik geen lucht meer krijg. Als klein meisje van 4 heb ik ervaren geen lucht meer te hebben als complicatie van een hart operatie. Ook moet ik denken aan degene uit mijn familie die zichzelf verhangen heeft. Heel kortstondig. Maar langgenoeg om mij te doen ervaren hoe verstikkend deze geest is.

Direct hierna mocht ik de geest van dood loslaten. Is de generationele band verbroken. Ben ik bevrijd van deze verstikkende geest door het bloed van Jezus. En zal Jonah hier niet meer mee belast zijn. Want waar de Geest van de Heer is daar is vrijheid. Volledige vrijheid. Halleluja!

Op datzelfde moment ontvangt Augus een nieuwe tongentaal en ervaart hij dat zijn gebed mij helpt om bevrijd te worden. Zijn handen worden warm en hij mag voor mij & de zaal bidden voor het doorbreken van generationele banden. Zijn blauwdruk om gebrokenen van hart te verbinden wordt hiermee bevestigd en krijgt een diepere inbedding in zijn hele wezen!

Wauw! Woorden schieten haast te kort, begrijp je nu?

Ik lig nog op de grond en hoor het lied afspelen die het team van Dite speciaal ontvangen heeft voor het evenement. Een prachtig nummer. Eén zin raakt mij in het bijzonder: “pick me up and write Your story” – Isaiah 6 Lindey Cofer

God helpt mij overeind. Volledig vrij van de geest van dood! Hij zet mij vrij in de blauwdruk die Hij voor mijn leven heeft en Troost mijn ziel. Halleluja!

En weer was Christy daar om met mij te bidden. Zij bid voor vrede en noemt psalm 91: vers 4 Hij beschermt je onder zijn vleugels. Bij Hem ben je veilig. Zijn trouw beschermt je als een schild, als een pantser.

Ook weer zo gedetailleerd, want Psalm 91 ontving in eerder dit jaar in een profetie.

Het evenement loopt ten einde, maar ons leven gaat verder. Wat een bijzondere dag. Echt levensveranderd.

Het kleine meisje in mij is getroost en mag weten dat ze veilig is. Dat ze volledig vrij is. Nooit meer hetzelfde. En geroepen voor de gebrokenen van hart, samen met haar man!

Halleluja, alle eer aan God!

Roept deze blog vragen bij jou op, een verlangen om zelf ook volledig vrij te mogen leven in Jezus naam of voel jij je gebroken? Schroom niet om contact met mij op te nemen. Ik bid graag met / voor jou.

Liefs x Petra

1 reactie op “Nooit meer hetzelfde”

  1. Hoi Petra, wat een bijzonder verhaal! Ik heb het net voorgelezen aan iemand hier in de mini-soke op Heidebeek. Een vrouw van 68 die vroeger met zelfmoordplannen heeft rondgelopen. Nu heeft 1,5 jaar geleden haar dochter pillen ingenomen. Hier is ook dezelfde geest bezig.
    Wat fijn dat je bevrijdt bent, zou get ook kunnen dat je destijds je daarom niet zo goed voelde bij ons in huis van Lydia?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.