Het verhaal van Justin

  • door
Wdwwh x justin

Begin vorig jaar schreef ik een aantal bijbelteksten in mijn schrift voor 2020. Eén van de teksten is de bijbeltekst die ik nu als missie voor WDWWH mag uitdragen (Rom 12: 13). Een andere tekst kwam terug bij het maken van een persoonlijk T-shirt voor Justin eind 2020. Dit was voor mijzelf een hele bemoediging & een licht op mijn pad.
 
En ik ervaar het als voorrecht om het verhaal van Justin nu met jullie te mogen delen. Zijn verhaal is kwetsbaar, krachtig en getuigd van het levende Woord van God. Het Woord dat diep doordringt in ons hart en gedachten (Hebreeën 4:12). De tekst die ik op Justin’s T-shirt mocht borduren komt uit Romeinen.

Romeinen 6 : 13 Stel geen enkel deel van uw lichaam ter beschikking van de zonde, als iets waarmee slechte dingen worden gedaan. Nee, maak van uzelf een werktuig voor God, omdat u met Christus gestorven bent, om nu met Hem te leven. U bent immers dood geweest en weer levend geworden.

 HTB vertaling

Hoe kwam Justin tot deze tekst? Deze vraag en meerdere stelde ik hem in een gesprek bij ons aan de keukentafel vorige week donderdag. Lees & luister je mee?

Petra: ‘Mensen kiezen bewust voor een bepaalde tekst. Waarom kies jij voor deze tekst? Wat drijft je om deze tekst op een T-shirt te zetten?

Justin: ‘Het is eigenlijk heel simpel. Natuurlijk wel met iets achterliggend. Het laatste stuk van de tekst die op mijn T-shirt staat: U was dood maar u bent weer levend geworden. Dat verklaart het ook wel gewoon eigenlijk. Verslaafd geweest aan alcohol en drugs. Ik heb een hele moeilijke tijd gehad.

persoonlijk t-shirt met getuigenis

Op een gegeven moment. Waar was ik? Ik zat in Hummelo. Met Loïs was ik toen. Ik deed samen met haar een bijbelleesplan. En toen kwam die tekst naar boven. U was dood maar u bent weer levend geworden. En toen, op een of andere manier. Je kent het wel. Dat is voor jou, zegmaar.

Een woord dat gewoon kei & kei hard binnen komt!
Net alsof God tegen je aan het praten is. 

Toen wist ik eigenlijk vanaf nu gaat het gewoon goed met me. Op een of andere manier. En dat gevoel heb ik daarvoor nooit gehad. Het was echt heel raar.’

Petra: ‘Het gaat goed? Als in?’ 

Justin: ‘Ik ga nooit meer aan de drugs of aan de alcohol. Die troep ga ik gewoon nooit meer aanraken. Dat wist ik gewoon vanaf die tekst. Ik heb echt super veel klinieken gehad vanaf mijn 16e tot mijn 21e. Ik probeerde het iedere keer zelf maar ging er in en er uit.

Eigenlijk toen ik echt God ging zoeken. Ja ik zocht God wel, maar denk op een manier die niet werkte voor mij. Toen ik God echt ging leren kennen en er iedere dag tijd in ging stoppen en Hem ging zoeken kreeg ik die tekst.

Het was echt bizar. Ik sprong op en begon te juichen. Ik liep naar de gang toe naar andere gasten en begon ze er gewoon over te vertellen.

< Justin en ik zoeken de tekst samen op tijdens ons gesprek. >

Justin: ‘Jaa, toen ik de tekst las ging ik spontaan dansen en springen. Het was echt zo bizar!

Petra: Wat heeft ervoor gezorgd dat je God echt bent gaan zoeken?

Ben je benieuwd naar Justin’s antwoord op deze vraag? Ik mail je graag het luisterfragment (12 min) zodat je kunt ontdekken hoe God Justin heeft geholpen in zijn herstel.