ZIJN GUNSTBEWIJZEN HOUDEN NOOIT OP

  • door
vakantie WDWWH

Grappig. Vorig jaar, ook vlak voor onze zomervakantie schreef ik een blog na aanleiding van een uitspraak van Corrie ten Boom: ‘Never be afraid to trust an unknown future to a known God.’ In die blog schreef ik onder andere dat ik mijn eerste T-shirt had gemaakt met de tekst Gracefully Broken, dat ik nog niet precies wist of ik meer van dit soort tastbare herinneringen aan Gods weldaden zou gaan maken, maar ik dacht het wel…

Exact een jaar later schrijf ik weer een blog. Deze. Over Gods gunstbewijzen die ik heb mogen ervaren sinds de start met we delen dat we hebben [WDWWH] vorig jaar oktober.

Er is geen grens
Aan de liefde van Jezus.
Zijn gunstbewijzen houden nooit op.
Zij zijn nieuw elke morgen,
nieuw elke morgen.
Groot is uw trouw, o Heer, mijn God.
Groot is uw trouw, o Heer.

Opwekking 425

Inmiddels heb ik 65+ persoonlijke T-shirts mogen maken. WOW! Toch waren het mijn persoonlijke ontdekkingen tijdens het werken én de verbindende, verdiepende gesprekken met verscheidene personen die mij het meest hebben overtuigd dat WDWWH ook datgene is waar ik mijn werkdagen mee mag vullen.

God is te vertrouwen, Hij is erbij en wil met mij samenwerken om Zijn Koninkrijk te bouwen. En ik? Ik mag zijn dienstknecht zijn. En dan toch 4 weken vakantie nemen? Ja, toch.

Het voelt heerlijk om even 4 weken afstand te mogen & kunnen doen van het werk dat ik ontvang van God. Het is niet vanzelfsprekend dat ik dit überhaupt mag doen. Genoeg redenen om mij dit te realiseren. Daarom ben ik ook dankbaar om even uit te mogen klokken. Want ik weet dat er meer te doen is in de toekomst.

Future unknown? Ja, nog altijd al heb ik wel een duidelijk doel! Is Hij erbij? Ja. Is rust van belang? Ja.

De komende 4 vakantieweken zie ik ook als Zijn gunstbewijzen. Genade om uit te rusten, uit te zoomen en voor te bereiden op een nieuw seizoen. De vakantie zie ik naar uit, maar neemt niet weg dat net zo goed het werk voor WDWWH ook Zijn gunstbewijzen zijn. Het geeft mij en anderen hoop, vreugde, bemoediging, herstel of houvast [lees de verhalen van persoonlijke T-shirts maar]. Het helpt mij op om meer en meer mijn positie in te nemen.

Ongeveer 3 kwart jaar geleden had ik een gesprek met Augus over het feit dat ik zo graag meer verbinding [verdieping] wilde hebben met anderen, omdat het werken soms zo alleen voelde. Hier ben ik in gaan uitstappen mede via de sociale media kanalen van WDWWH. En bijna dagelijks heb ik nu contact met anderen over geloven, herstellen en leven in gemeenschap met God. En dat niet alleen!

Zo ontmoette ik vorig jaar september in de kinderboerderij Leanne en haar kinderen. We raakten goed bevriend door Gods geest geleid, onze kinderen idem en ik mocht een T-shirt voor haar maken. Ze vroeg mij de tekst BLESSED te borduren. Het verhaal dat zij bij haar T-shirt schreef ontroert mij iedere keer als ik het lees.

Gods gunstbewijzen zijn prachtig, zitten in onverwachte hoeken
& houden nooit op.

Daarom deel ik haar verhaal en dat van anderen graag met je. Zodat je mag lezen hoe goed God is, je je door Hem kan laten verrassen & zegenen.

Kort terugkomend op mijn vorige blog; ik kreeg een aantal ‘bezorgde’ berichten na aanleiding van de blog. Het waren destijds een aantal pittige emotionele weken voor mijzelf, maar het is wel weer rustiger geworden qua emoties. Het leven blijft vallen & opstaan aan de hand van God. Ik heb gemerkt dat praten, delen & bezinnen me geholpen heeft. Bedankt voor jullie betrokkenheid!

Voor nu wens ik je een heerlijke zomer, Zijn nabijheid in alles wat je meemaakt & rust voor je hart, ziel en lichaam.

Liefs x Petra


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.